Najlepší nepečený cheesecake – RECEPT do 30 minút prípravy

Pri tomto cheesecaku môžete kalórie hodiť za hlavu. Napriek tomu si vás získa a len jeden kúsok vám rozhodne nebude stačiť. Tento cheesecake pripravte z čokolády, ktorú máte najradšej, či už je horká alebo mliečna.

Najlepší nepečený cheesecake – RECEPT do 30 minút prípravy
Najlepší nepečený cheesecake – RECEPT do 30 minút prípravy (zdroj: unsplash.com)

Príprava zaberie menej ako pol hodinky

Na prípravu budete potrebovať:
– 2 balenia BeBe keksov,
– 180 gramov rozpusteného masla,
– 500 gramov mascarpone,
– 350 gramov čokolády (250 ml na náplň a 100 ml na polevu),
– a 260 mililitrov smotany na šľahanie (130 ml na náplň a 130 ml na polevu).

Najprv si pripravte tortový základ

Dno tortovej formy vyložte papierom na pečenie. Rozmixujte sušienky na jemný prášok a potom k nim primiešajte rozpustené maslo. Zmes utlačte v tortovej forme s priemerom 20 až 23 centimetrov. Formu umiestnite na pár minút do chladničky.

Teraz je na rade náplň

Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a necháte ju vychladnúť. Potom k nej primiešajte mascarpone. Zvlášť zmiešajte vyšľahanú šľahačku a mlieko. Všetky suroviny potom zmiešajte dohromady a výslednú zmes nalejte na tortový základ.

Ako poslednú pripravte čokoládovú polevu

V kastróliku zohrejte smotanu. Keď bude horúca, nalámte do nej čokoládu. Polevu nalejte na cheesecake. Hotový cheesecake uložte k spánku do chladničky, aby poriadne stuhol.